Tillgängliget

Södra Hyttans tillgänglighet 

Hitta oss


De flesta GPSer hittar oss via adress "Hjulsjö 208" eller "Södra Hyttan, Hällefors". Klicka här för länk till GoogleMaps!


Vi finns  2 km från Hjulsjö by en timme norr om Örebro. Från Hjulsjö vid R63 mellan Hällefors och Kopparberg är det skyltat till Södra Hyttan.


När du kört av från rikvägen är det 1 km grusväg. 100 m innan du är framme i Södra Hyttan är det skyltat till höger till en parkering. 


Rörelsehindrad?

För dig som har svårt att gå finns en parkering längre fram (om du kommer från Hjulsjö). Följ skyltarna! Från parkeringen går det att ta sig med rullstol men det är tyvärr (än så länge) en liten klack vid dörren in till bokoppiset där det kan vara bra med en påknuffare. Om du vill ta dig runt utomhus på andra sidan rekommenderar vi också en påknuffare eftersom marken är lite knöcklig av stenar och rötter.


Det finns ett handikappdass som ser ut som en lappkåta och heter "Sleipner". Det finns direkt till vänster när du kommer från handikapparkeringen. 


OBS! Tyvärr kan inte alla hyllor nås från rullstol. Vi rekommenderar en "bokhämtare" eller att du kontaktar oss så hjälper vi dig. Galleriet kan inte heller (än så länge) nås med rullstol.


Både till bokbalkongerna (ca 10 trappsteg)och galleriet (tre trappsteg) är det svårt att ta sig om man är beroende av rollator.  Uppdaterad 2020-02-16